Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kokerborrel en Helmondse Carnavalskraker

12 november 2017 @De Traverse

Wij openen op zondag 12 november in De Traverse in Helmond het carnavalsseizoen met de gratis toegankelijke Kokerborrel en de verkiezing ‘Helmondse Carnavalskraker’. Het thema van 2018 is ‘Wai zing’r ôk wir’. Jullie ook?

Op deze middag gaat de naam van de nieuwe Prins Briek in de koker en kan het Hints- & Prinseroaje beginnen. Tevens worden tijdens deze middag de ingezonden carnavalskrakers ten gehore gebracht en wordt de beste Helmondse Carnavalskraker 2018 gekozen.

Helmondse Carnavalskraker 2018
Niet alleen de naam is anders, maar de gehele opzet is vernieuwd. Wat niet veranderd is, zijn de criteria waar op gelet wordt; dialect, carnavalesk en originaliteit. Een Helmonds onderwerp is niet verplicht, maar wel een pre. De winnaar wordt gekozen door een vakjury. De publieksjury en een jury bestaande uit (afgevaardigden van) carnavalsverenigingen bepalen de publieksprijs. De winnaar brengt aan het begin van iedere KeieKletsavond hun winnende carnavalskraker ten gehore.

Orkestband
Je kunt meedoen met een eigen orkestband, mits deze voldoet aan onze kwaliteitseisen. Heb je deze niet, dan laten wij een arrangement/orkestband maken. Ruim voor de presentatie op 12 november ontvang je een oefenexemplaar.

De deelnemers die op 12 november worden gekozen tot de top vijf zingen in de tweede helft van november in de opnamestudio de carnavalskraker in en daar wordt een EP van gemaakt. Zij maken hierbij gebruik van de eerder overeengekomen orkestband. Zij krijgen de originele orkestbanden met eventueel ingezongen achtergrondstemmen en hebben het recht om deze daarna te gebruiken. De overige deelnemers kunnen het originele arrangement kopen voor € 111,00.

De Knallers winnen met hun kraker ‘4 dagen’ de Helmondse Carnavalskraker 2018