Op zaterdag 6 januari om 14.00 uur wordt Prins Briek XLV der Keiebijters bekendgemaakt op het voorterrein van het Kasteel van Helmond.

Alle carnavalsverenigingen van Helmond zullen aanwezig zijn bij dit officiële moment. Samen met het Helmondse publiek heten zij Prins Briek XLV hartelijk welkom in het feest van ‘t Helmondse carnaval. Kom jij ook?

Winnaar Hints- & Prinseroaje
Voor de mensen die dit jaar meegedaan hebben aan het Hints- & Prinseroaje, is het extra spannend. De kersverse Prins Briek XLV maakt de prijswinnaar direct bekend. Hij of zij gaat een prinsheerlijk jaar tegemoet dankzij de talloze prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de Roajschenkers.

Keiebijters Kletstoernooi
Aansluitend houdt Prins Briek XLV zijn receptie in Hoftempel West-Ende waar iedereen de gelegenheid heeft om hem te feliciteren. ’s Avonds gaat het Keiebijters Kletstoernooi om stipt 20.00 uur van start in De Traverse. In totaal gaan een twaalftal kletsers, verdeeld over vier avonden, strijden om de titel Opperkletsmajoor 2018.

Bekendmaking Prins Briekske
Zondagmiddag 7 januari vindt er in Hoftempel West-Ende vanaf 14.00 uur een groot jeugdfeest plaats. Dit jaar staat hilarisch kienen op de agenda en dit leidt tot de climax van het bekendmaken wie dit jaar de jeugd voor zal gaan als Prins Briekske. Iedereen is hierbij van harte welkom. Entree is gratis.