Zaterdag 26 januari om 14.00 uur maken wij Prins Briek XLVI bekend op het plein voor het kasteel van Helmond. Kom jij ook? Aanvang 13.30.
Naast ons voltallige bestuur en het college van oud-Prinsen, zijn ook alle andere Helmondse carnavalsverenigingen aanwezig bij dit officiële moment. Zij zullen, samen met het Helmondse publiek, Prins Briek XLVI hartelijk welkom heten in het feest van ‘t Helmondse carnaval. Dit jaar met het motto ‘Boitegewóón..!!’.

Winnaar Hints- & Prinseroaje
Iedereen die mee heeft gedaan aan het Hints- & Prinseroaje 2019 en de prins goed hebben geraden, moet zorgen dat ze er zijn. De kersverse Prins Briek maakt de hoofdprijswinnaar bekend. Deze winnaar gaat een prinsheerlijk jaar tegemoet dankzij de talloze prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de Roajschenkers.

Keiebijters Kletstoernooi
Aansluitend houdt Prins Briek XLVI zijn receptie in Hoftempel West-Ende, waar iedereen de gelegenheid heeft hem te feliciteren. ’s Avonds gaat het befaamde Keiebijters Kletstoernooi om stipt 20.00 uur van start in De Traverse. Verdeeld over drie avonden stappen twaalf kletsers in de ton om te strijden om de titel Opperkletsmajoor 2019. De KeieKletsavonden zijn helaas uitverkocht, volgend jaar kaarten kopen in de voorverkoop? Wordt lid van de Club van 1000!

Bekendmaking Prins Briekske
Zondagmiddag 27 januari vindt in Hoftempel West-Ende vanaf 14.00 uur de ‘Kiezelkeikes Bootcamp’ plaats. Entree is gratis. Deze middag leidt tot de climax van het bekend maken wie dit jaar de jeugd voor gaat als Prins Briekske.