Terwijl de goedheiligman voet zet aan Nederlandse wal vindt op zaterdag 17 november de Kokerborrel en de verkiezing van de Helmondse Carnavalskraker van de Keiebijters plaats in De Traverse.

Hints- en Prinseroaje
Ook wordt tijdens deze middag een begin gemaakt met het Hints- en Prinseroaje. De naam van Prins Briek XLVI wordt door de voorzitter van de Keiebijters, ten overstaan van de notaris, in een verzegelde loden koker gedaan. Deze koker gaat dicht tot aan de prinsbekendmaking op 26 januari 2019.

Tijdens de Kokerborrel worden de eerste twee hints bekendgemaakt en kan het ‘roaje’ beginnen. Vanaf dat moment wordt wekelijks een tipje van de sluier opgelicht over wie Prins Briek XLVI gaat worden via weekblad Traverse en www.keiebijters.nl. U kunt hieraan meedoen en wekelijks een leuke prijs winnen. De eindwinnaar, die uit alle mensen die de goede naam heeft geraden wordt getrokken, gaat in 2019 een prinsheerlijk jaar tegemoet met de diverse prijzen die door de Roajschenkers worden aangeboden.

Verkiezing van de Helmondse Carnavalskraker in De Traverse
Zin in een middag vol muziek en gezelligheid? Dan ben je van harte uitgenodigd om te genieten van de strijd om de titel ‘Helmondse Carnavalskraker 2019’. Dit jaar strijden acht groeperingen om de titel ‘Helmondse Carnavalskraker’. De winnaar wordt gekozen door een deskundige jury in samenwerking met een publieksjury. De winnende kraker opent de kletsavonden van De Keiebijters.

De muzikale middag begint om 13:30 uur in De Traverse, Steenweg 19 in Helmond (zaal open 13:00 uur). Entree is gratis.