De avond werd geopend door de winnende Helmondse Carnavalskraker ‘Ikokvanjawja’ van Wiesdehnaw.

Jeroens Clan liet hun bekende klanken horen door De Traverse. Met onderwerpen zoals hun oma in oorlogstijd, Action-Annie en cisgenderschap warmden zij de zaal op. De oh’s en ah’s waren niet van de lucht.

De eerste kletser van de avond was John van Bree in de rol van ‘Ton Rukker’, een ervaren vrachtwagenchauffeur. Hij werd regelmatig aangehouden door de politie, durfde zijn truck niet vol mee naar Helmond te nemen en nam het publiek mee in al zijn truckersbelevenissen. Hij had het regelmatig met ‘Ons Tonnie’ zijn vrouw aan de stok.

‘Truus van Boven’ werd vertolkt door de tweede kletser van de avond, Boy Jansen. Deze ’50-plus en Saharadroge’ stewardess nam ons mee in de wereld van de luchtvaart. Coffee, tea or me? Met scherpe vergelijkingen en grappen zette ‘zij’ het publiek volledig naar ‘haar’ hand. Een hilarisch telefoongesprek met captain Jack was een van de vele hoogtepunten.

De stemming zat er goed in en het Van Binsbergen Trio versterkte dat nog eens. Het was inhaken en meezingen.

Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer zette een ijzersterke klets neer met uitvaartonderneming ‘Zand erover’ of ‘De Fik erin’. De uitvaart van Wil Krikke stond centraal, een man die veel vrouwen en nog veel meer kinderen achterliet. Hij had een vernuftige tactiek om vrouwen te versieren; ‘Ik ben zo slecht in bed, dat moet je eigenlijk meemaken’. Met de ene na de andere grap en een perfecte timing, was hij ook een goede kanshebber voor de Zilveren Narrekap

Rob Bouwman uit Helmond kwam zijn titel van Opperkletsmajoor verdedigen en met zijn klets als ‘Krimineel Ken de Bukke’. Samen met zijn buurman Kuub kregen ze 11 jaar voor het telen van broccoliplantjes. Werkstraf sloeg hij af, want van werken houden Hellemonders niet. Dus werd het zitten en dat beviel hem beter. Zijn naam alleen al zorgde in de gevangenis voor veel verwarring.

De avond werd afgesloten door De Knallers, toen kon het wachten beginnen op het oordeel van de jury. Tot de uitslag bekend werd gemaakt klonken de feestelijke klanken van Hofkapel de Klinkers. Ook voor alle deelnemers waren het spannende minuten. Uiteindelijk was het Boy Jansen die als Truus van Boven op de schouders werd genomen als winnaar van de Zilveren Narrekap. Boy die wint de Narrekap klonk het vanuit een volle zaal Traverse.