Met het evenement Butskes Kroegenreundje geven wij een nieuwe invulling aan de carnavalsdinsdag. Het vervangt het Klurredweile dat sinds 2009 op carnavalsdinsdag werd gehouden. In het kort komt het neer op dweilen langs de Helmondse cafés waarbij het bemachtigen van elf stempels centraal staat.

Het is de bedoeling om rond de klok van twee uur in één van de deelnemende kroegen een stempelkaart te kopen voor € 2,50 per persoon. Met deze kaart ga je de kroegen af en bij bestelling van een drankje ontvang je een stempel. Daarnaast draait het in ieder café om een opdracht en bij het goed vervullen hiervan ontvang je een extra stempel. Het is de bedoeling om minimaal elf stempels te verzamelen. Bij het inleveren van een volle stempelkaart krijg je een Butske als herinneringsspeldje.

Butskes Kroegenreundje is van 14.00 tot 18.00 uur in de deelnemende cafés en wordt vervolgens gezamenlijk afgesloten op het overdekte plein bij Hoftempel West-Ende. Bij het café dat volgens de deelnemers de leukste opdracht had, wordt volgend jaar Butskes Kroegenreundje afgesloten en het herinneringsspeldje uitgereikt.