Op zaterdag 25 januari stapten vier kletsers in de ton met ieder als doel een plaats te veroveren in de Grande Finale du KeieKlets op 8 februari in De Traverse.

De amusementsgroep “Wissiknie” trapte af met een prachtig optreden. Van vakantiestress, te veel keuzes, naar vervelende pubers, een geheugen als een zeef en janken en zeiken als vrouw.

De lachsalvo’s werden absoluut niet minder bij de eerste kletser. Freddie van den Elzen als “Janus den Dekker de eeuwige vrijgezel” kwam voor een blinddate in de Traverse, maar dat er zoveel mensen zouden komen had hij niet verwacht. Hij eindigde dan ook met de conclusie dat het niks zou worden, omdat de zaal zo stom zat te lachten.

Rien van Genugten als dakloze zette de toon en wilde liever niet “Unne dakloze” zijn in Helmond, want het is al erg genoeg om in Helmond te wonen. Na een paar jaar gewerkt te hebben in de WW is hij hennep gaan telen, want de schoorsteen moest toch roken.

De stemming zat er goed in en Tadaa versterkte dat nog eens. Het was inhaken en meezingen. “Vreuger” was alles beter, nu ging alles veel te snel. Voordat je het weet, is de toekomst overleden.

Voor Tom van Osch was het niet makkelijk om daar nog eens over heen te gaan met zijn “Boer zoekt vrouw”. Wie wil nou een vaste plant als er genoeg snijbloemen te krijgen zijn?

Peter van der Maas sloot de avond af als “Archeoloog” en ging van bloemkool die niet te eten was, naar een boerderij van 1862 voor Christus, een kip uit Barneveld en drie bier, en kreeg ook hiermee de nodige lachers op zijn hand.

Kijk voor de foto’s op www.keiebijters.nl

Niet voor publicatie:
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Niki de Greef-Coolen, woordvoerder van de Keiebijters, via 06-29522686 of pwk@keiebijters.nl.