Er was eens…

Het was een gure zondag in januari. Het was de dag dat dit carnavalssprookje begon, het sprookje van Prins Briekske 2016. Voor deze speciale gelegenheid werd door de commissie Jeugd van de Keiebijters Hoftempel West Ende werkelijk omgetoverd tot het Westender sprookjesbos. In dat bos hielden zich trollen, heksen en magiërs schuil en streden Rapunzel, Hans en Grietje en een indrukwekkende waarzegger om de titel van Prins of Prinses van de Kiezelkeikes. De betovering werd voor hen helaas verbroken toen daar ineens een jongeman verscheen. Hij paste de prinselijke schoen en vanaf dat moment is de nieuwe Hoogheid der Kiezelkeikes, Prins Briekske 2016, Brent Ruyssenaars!

Voorbestemd
De 12-jarige Brent heeft er lang op moeten wachten deze titel te mogen dragen. Al jarenlang is hij lid van de Kiezelkeikes, eerst van de Prinsegarde en later van de Raad van Elf. Zijn vader was ooit Prins Briek XXXI. Hoewel Brent toen pas 6 weken oud was, kon het natuurlijk niet anders dan dat hij eens in de voetsporen van zijn vader zou treden.

Grootvorst Teun Corstens, Ceremoniemeester Thijn Mariman, Hoofd Gevederden Loek Smulders, Opperregelaar Roel van Laarhoven en Jan d’n Bok Eef Bijsterveld zullen Prins Briekske dit jaar vergezellen. Mi Mekare gaan zij de Kiezelkeikes voor tijdens carnaval 2016.

De Keiebijters feliciteren Prins Briekske en wensen hem en zijn gevederde vrienden heel veel plezier!