Tijdens de prinsbekendmaking op zaterdag 9 januari kwam de naam van de 43-jarige Gertjan van Stratum uit de loden koker. Op een drukbezocht Kasteelplein werd de nieuwe hoogheid eervol ontvangen door het Helmondse publiek. “Trots, dat is het woord dat het beste past bij mijn gevoel”, waren de eerste woorden van Prins Briek XLIII. “Ik ben ontzettend trots dat ik stadsprins mag zijn tijdens carnaval 2016.”

 

Prins Briek XLIII is jaren Vorst geweest bij de carnavalsvereniging van de Oranjebuurt, maar dit jaar zet hij deze functie in de koelkast. Verder is hij in het dagelijks leven commercieel directeur en mede-eigenaar van Please Payroll in Helmond. “Ik ga de titel van stadsprins met verve dragen en heb veel zin in alles wat komen gaat.”

 

Winnaar Hints- en Prinseroaje

De kersverse prins mocht direct overgaan tot een officiële handeling, namelijk de naam van de hoofdprijswinnaar van het Hints- & Prinseroaje uit een grote ton trekken. Op het winnende kaartje stond de naam van de heer Leo Hendriks. Hij gaat een prinsheerlijk jaar tegemoet dankzij de talloze prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de Roajschenkers.