Het Keiebijters Kletstoernooi is voortvarend uit de startblokken gegaan met goede kletsers en hoogstaand amusement. De avond werd geopend door de winnende Helmondse Carnavalskraker ‘Ikokvanjawja’ van Wiesdehnaw.

Jeroens Clan liet hun bekende klanken horen door De Traverse. Met onderwerpen zoals hun oma in oorlogstijd en Action-Annie schokten en vermaakten zij iedereen.

Wichard de Benis trad als eerste kletser aan en kroop in de huid van ‘De marktmeester’. Hij liet het publiek een kijkje nemen in het leven op de markt waar je tegen eczeem krabsalade kunt krijgen en het zeewater goed verkocht lijkt te zijn als het eb is.

‘Truus van Boven’ werd vertolkt door de tweede kletser van de avond, Boy Jansen. Deze ’50-plus en Saharadroge’ stewardess nam ons mee in de wereld van de luchtvaart. Coffee, tea or me? Met scherpe vergelijkingen en grappen zette ‘zij’ het publiek volledig naar ‘haar’ hand.

Het derde amusement van de avond was Dubbel Trubbel. Deze twee Helmondse dames bezongen de irritaties rondom de smartphone.

De derde kletser in de ton was Erik Mulder alias ‘Kareltje van het Kamp op vakantie’. Hij vertelde virtuoos over zijn belevenissen op een vakantie naar Bonaire. Vergeet niet dat je vanuit een hotel altijd eerst de 0 draait anders krijg je Stanly aan de lijn.

De vierde en laatste kletser van de avond was John van Bree in de rol van ‘Ton Rukker’, een ervaren vrachtwagenchauffeur. Hij werd regelmatig aangehouden door de politie, liet de jongens van de Prinsengarde genieten van Ilse de Lange en nam het publiek mee in al zijn truckersbelevenissen maar was ook op hilarisch wijze af en toe de weg kwijt in zijn klets.

Kortom een hele mooie start van het Keiebijters Kletstoernooi.
Klik hier voor de foto’s.