Op zondag 12 november vindt de Kokerborrel en de verkiezing van de Helmondse Carnavalskraker van de Keiebijters plaats in De Traverse.

Tijdens de Kokerborrel wordt de naam van Prins Briek XLV door de voorzitter van de Keiebijters, ten overstaan van de notaris, in een verzegelde loden koker gedaan. Deze koker gaat dicht tot aan de prinsbekendmaking op 6 januari 2018.

De eerste twee hints over wie de nieuwe prins is, worden die middag bekendgemaakt en dan kan het Hints- en Prinseroaje beginnen. Vanaf dat moment wordt wekelijks een tipje van de sluier opgelicht via weekblad Traverse en www.keiebijters.nl. Iedereen kan hieraan meedoen en wekelijks een prijs winnen. De eindwinnaar, die uit alle mensen die de goede naam van Prins Briek XLV heeft geraden wordt getrokken, gaat in 2018 een prinsheerlijk jaar tegemoet met de diverse prijzen die door de Roajschenkers worden aangeboden.

Verkiezing van de Helmondse Carnavalskraker
Nadat de naam van de nieuwe prins in de koker is gedaan, begint de strijd om de titel ‘Helmondse Carnavalskraker 2018’. Deze muzikale middag begint om 14:30 uur in De Traverse, Steenweg 19 in Helmond. Entree is gratis.

 

‘Wai zing’r ôk wir’ U ook?