De verkiezing van de Carnavalsschlager 2017 is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Gekozen werd voor een andere locatie, nl. Zaal Traverse met een podium in het midden van de zaal.

Tijdens het Carnavalsschlagerfestival op 20 november werd met 12 deelnemers gestreden om de titel Helmondse Carnavalsschlager 2017 .

Er vielen twee prijzen te winnen, nl de Publieksprijs en de prijs van de vakjury. Prinsen van diverse carnavalsverenigingen hadden de beslissende stem in de Publieksprijs. Deze prijs ging naar De Knallers met het nummer Wie haalt er een rondje?

Volgens de vakjury was het een spannende strijd waarbij de plaatsen 1 t/m 4 zeer dicht bij elkaar zijn geëindigd. Maar de felbegeerde titel werd ook dit jaar gewonnen door De Knallers!

 

Kokerborrel

Op zondag 20 november werd tijdens de Kokerborrel het startsein gegeven van het Hints & Prinseroaje. De officiële handeling waarbij de naam van Prins Briek XLIV  in de loden koker verdwijnt, werd verricht door de heer G. Rijkers van OMD notarissen. Bij de Prins bekendmaking op zaterdag 21 januari 2017 wordt de koker weer geopend.

De komende weken verschijnen de Hints in weekblad Traverse en op de website. Doe mee en maak kans op mooie prijzen!