Op zondag 12 november wonnen de Knallers met hun lied ‘4 dagen’ de Helmondse Carnavalskraker (voorheen Carnavalsschlager). In De Traverse sleepten zij voor de derde keer de prijs in de wacht en ze mogen dan ook de wisseltrofee behouden.                   

Naast De Knallers gingen Waaj-Faaj, Dé kenne wai ok, Wai, Gewoon Ellen, Wiesdenaw, Di Ist en DJ Frogson de strijd aan om de titel van de Helmondse Carnavalskraker 2018 in de wacht te slepen. De inhoud van de krakers was zeer divers: van odes aan het koninklijk huis tot het bezingen van de feestvreugde rondom carnaval.

Rond de klok van vier uur kon de jury zich gaan beraden terwijl de naam van Briek XLV onder het toeziend oog van notaris Steffie van de Ven-Sleegers in de koker werd gestoken. Daarna gaf voorzitter Peter Adriaans het startsein voor het Hints- en Prinseroaje. Kijk wekelijks op deze website voor de nieuwe hint(s) over wie de nieuwe prins is en maak kans op mooie prijzen. 

De jury – bestaande uit Mario Cortenbach, Lia Stoop en Maarten van de Weijer – had het dit jaar niet gemakkelijk: de resultaten lagen erg dicht bij elkaar en De Knallers wonnen met slechts één punt verschil van Wiesdenaw. De Knallers zullen met de carnavalskraker ‘4 dagen’ iedere KeieKletsavond