Net voor 20.00 uur werd met een live aankondiging de Carnavalsschlager 2016 aangekondigd. De Knallers zetten met ‘Un Pilske’ direct een goede sfeer neer. Om 20.00 uur klom men op de stoelen voor het ontvangst van Prins Briek XLIII. Na de openingsdans van de Pareltjes van de Keiebijters kon de eerste kletser, René van den Heuvel als ‘d’n Heaven Devil’ zijn opwachting maken. René stond bij de Keiebijters voor de eerste maal in de ton en dat was merkbaar in het eerste gedeelte van zijn klets. Door zijn zorgvuldig gekozen woordspelingen kreeg hij het publiek snel op zijn hand en liep zijn klets vlotter. Als vicevoorzitter (oftewel het reservewiel) van de motorclub nam hij de zaal onder andere mee naar Knokke waar zij wel een zeer bijzondere bank overvielen.

Als eerste amusement betrad de groep ZEMAC het podium met een nieuwe verfrissende aanpak. ZEMAC bestaat dit jaar 44 jaar en wilde dit delen met de aanwezigen met het nummer ‘Viere’. Met het lied ‘Dan denk ik an aw’ werd de klussende Helmonder geholpen door John Williams.

Als ‘Jo van het relatieburo’ presenteerde Peter van der Maas zijn relatiebureau en was hij benieuwd of hij nog mensen uit de zaal kon koppelen aan klanten uit zijn bestand, zoals een luie Helmonder die op zoek is naar een zwangere vrouw. Naast het organiseren van dates geeft hij ook adviezen aan gehuwden. Je moet elkaar constant ‘dissen’, dit brengt de humor terug in de relatie en dat is altijd goed! Een klets waarbij je geen moment hoefde te vervelen en hij beschikte over een perfecte timing.

Tadaa betrad het podium bij de Keiebijters en dat werd met luid applaus ontvangen. Er was weinig voor nodig om het publiek aan het zingen te krijgen. Het publiek was zo enthousiast dat het optreden langer duurde dan gepland. Een staande ovatie was de terechte waardering.

Als ‘Tullepetrut’ heeft Kitty Goverde taakstraf en deelt bij diverse evenementen tulpen en kaas uit. Of het nu een vriendschappelijke wedstrijd van het Nederlands Elftal is of een politieke bijeenkomst met Angela Merkel. Het hoogtepunt was een inburgeringscursus van Turken en Marokkanen waar zij de kans kreeg om ze de polonaise te leren met het lied ‘Er staat een schaap in de gang bij…’. Met een uitgebreid scala aan gezichtsuitdrukkingen was dit een zeer vermakelijke klets.

Als je net boven de 50 jaar bent, wil je nog weleens denken dat je mee kunt met jonge mensen, maar dit levert in de praktijk toch wel eens problemen op en dit werd bezongen door KUUB. Tussen de nummers door werd er een grappige naamsverwarring gedaan door Derrick en zijn hulpje Harrie. Een optreden dat werd afgewisseld met humor en serieuze liedjes.

De vierde kletser van deze avond was Jorlan Manders als ‘Toontje d’n dokter’. Assitent gynaecoloog was het niet geworden, de vacature was in Groningen en het einde van de wachtrij stond in Maastricht. Nu is hij huisarts met een eigen praktijk. Diverse patiënten mag hij behandelen; van vluchtelingen tot aan drugsverslaafde jongeren, zelfs Prins Briek XLIII bezoekt zijn praktijk. De oudste patiënt die hij heeft is 104, zij krijgt zelfs dreigbrieven van de …DELA.

Line up Grande Finale du KeieKlets
Na de laatste kletser verliet de jury de zaal om zich te buigen over de kletsers die in de finale gaan strijden voor de Zilveren Narrenkap op vrijdag 29 januari a.s. Deze tijd werd opgevuld door een optreden van De Knallers en aansluitend De Klinkers. Na ongeveer een kwartier was er witte rook en werd de uitslag bekend gemaakt.

De finalisten zijn (in willekeurige volgorde): Andy Marcelissen, Arjan Compen, Peter van der Maas en Kitty Goverde. Verder wordt de Grande Finale ingevuld door de amusementsgroepen: Marco Swiggers, Tadaa, Striepke Veur en Spoit 11.