Op zondag 22 januari 2017 werd in Hoftempel West Ende, die voor de gelegenheid omgetoverd was tot camping De Lekke Tent, op de Bonte avond bekendgemaakt wie tijdens carnaval 2017 de Kiezelkeikes voor mag gaan. Op de klanken van de bekende carnavalsklassieker ‘Op de camping’ werd Thijmen Rijf uitgeroepen tot Prins Briekske. “Hier heb ik altijd van gedroomd!”, aldus de kersverse Hoogheid.

Prins Briekske weet niet eens meer hoe oud hij was toen hij bij de Kiezelkeikes begon, zo lang zit hij er al bij. Zijn vader was in 2014 Prins Briek XLI en zijn zus Jasmijn was toen huppeldepupke. Een echte carnavalsfamilie dus! Geen wonder dat Thijmen meteen straalt als hij de steek met de lange veren op zijn blonde krullen krijgt gezet. Hij vindt het supervet en hij belooft in zijn speech dat hij mooie herinneringen zal maken met zijn gevederde vrienden en de andere geüniformeerden van de Kiezelkeikes.

In het dagelijks leven zit Briekske in groep 8 van de Wilhelmina basisschool, samen met Grootvorst Olle Bijsterveld. Ceremoniemeester Joost Schiffers zit in de andere groep 8. Luuk Brabers, die onverwacht werd benoemd tot Jan d’n Bok, zit in groep 6. Ze hebben er samen heel veel zin in en zijn vastberaden om van carnaval 2017 er eentje te maken om nooit te vergeten. Doede gallie mee..?

De Keiebijters feliciteren Thijmen, Olle, Joost en Luuk met hun benoeming en wensen ze heel veel plezier!