Het aanwezige publiek vervulde een glansrol tijdens de derde KletsKletsavond op zaterdag 9 februari in Traverse. Aan het eind van de avond zijn de vier finalisten van het Keiebijters Kletstoernooi bekend gemaakt.

Henny van Deursen kreeg de zaal al snel aan het meezingen met zijn kraker ‘Ikokvanjawja’. Daarna was het tijd om plaats te maken voor amusementsgroep ‘Tadaa’ die het publiek massaal liet meezingen met liedjes in uiteenlopende thema’s. Verschillende ergernissen passeerden de revue, van zand in ‘oe klirre’ tot echtgenote Hannie. Maar… scheiden ‘da moete niet willen!’

Rien Bekkers

Rien Bekkers nam het verheugde publiek mee op zijn avonturen als ‘Tinuske Trap’. Op zijn wielrenfiets maakte hij de gekste dingen mee en gaf als tip dat afstappen met een kinderzitje niet meevalt. In zijn vaste stamkroeg vielen veel testosteron gedreven grappen, maar met wat epo (elf pilskes op) maakte hij een prima start op de derde KeieKletsavond.

Rob van Elst

De volgende kletser had wat moeite met het smalle gangpad; in volledige parachutistenuitrusting baande Rob van Elst zich met zijn bucketlist een weg naar de ton. Het publiek werd getrakteerd op alle activiteiten die Dik graag eens zou willen ondernemen, voorzien van de nodige zelfspot ‘Mijn zoon gaat op dieet als hij net zo groot is als papa’. Zo groot als de kletser, zo lang was echter ook de bucketlist. Eén onverwachte gebeurtenis kon echter tot slot worden afgestreept: een glas laten vallen voor 700 man in de zaal.

The Penthouse Boys

De mannen van ‘The Penthouse Boys’ zetten vervolgens de zaal aan het werk. De Traverse veranderde voor even in een stoomlocomotief met raadslid Roel voorop. Dit was slechts een opmaat voor het huzarenstukje: een live vertolking van een romantische scène uit de Titanic met alleen maar mensen uit het publiek. Niet alleen de hoofdrolspelers stalen de show, ook de dansende ijsberg zal het publiek nog lang bijblijven.

Hans Keeris

Zo’n volle en enthousiaste zaal was de Chris Cross (Hans Keeris) al tijden niet gewend in zijn leeglopende kerk. Deze pastoor bleek niet vies van een flink aantal glazen wijn ‘Je kunt het beste in wijn beleggen met 12%! Het publiek maakte een flink rondje om de kerk en na een uitstapje naar de zwarte cross, kwamen veel verhaallijnen weer samen. Amen.

Peter van der Maas

Lakei Peter van der Maas had zelfs lak aan zijn schoenen. Als liefhebber van etiketten was het eerste glas bier snel soldaat gemaakt en was de keel gesmeerd voor een klets vol wetenswaardigheden over ons koningshuis. Zo blijkt onze koningin heel veel invloed te hebben op wat onze koning zegt en dat demonstreerde de lakei maar al te graag. Ook hier werd een blik de zaal in geworpen om dé koning te pakken te krijgen met brede grijnzen tot gevolg.

 Finalisten

Na een optreden van De Knallers opende Hofkapel De Klinkers het tableau de la troupe voor de bekendmaking van de vier finalisten die mogen gaan strijden om de Zilveren Narrenknap met bijbehorende kletserstitel van Opperkletsmajoor. Op 16 februari stappen (in willekeurige volgorde) John van Bree (Ton Rukker), Andy Marcelissen (De Uitvaart), Rob Bouwman (Ken de Crimineel) en Boy Jansen (Truus van Boven) opnieuw in de ton tijdens de Grand Finale du KeieKlets.