Het Keiebijters Kletstoernooi is voortvarend van start gegaan met goede kletsers en hoogstaand amusement. De avond werd geopend door de winnende carnavalsschlager ‘Wie haalt er een rondje?’ van de Knallers. De Keiegalmers lieten hun bekende klanken ‘galmen’ door zaal Traverse en lagen de vinger op de zere plek met hun nummer ‘Helmond geen Stienuleringsfonds meer!’. De mannen van Applaus brachten de zaal in een daverende feeststemming met rap, zang en ‘mee deins’ nummers. De Penthouse Boys toverde zaal Traverse om tot een, letterlijk en figuurlijk, levendig theater met een vleugje Efteling gehalte er overheen.

 

Arian Compen trad als eerste kletser aan en kroop in de huid van ‘A3 de Verlosser, kraamverzorger’. Als kraamverzorger liet hij het publiek een kijkje nemen in het leven van een kraamverzorger. Dat A3 als kraamverzorger niet altijd even slimme mensen tegenkomt wist hij goed te verwoorden. Tijdens de bevalling zegt een aanstaande moeder: “Ist unne jonge?!” waarop A3 antwoordde: “Auw worde nie geborre!” Gastvrij zijn de meeste wel. Bij elk kopje koffie werd er gevraagd: “Moederkoekje erbij?”.

 

‘De Skoolmister’ werd vertolkt door de tweede kletser van de avond, Freddie van den Elzen. Hij geeft les op de ELO oftewel extreem laag onderwijs. Voor de Skoolmister zeer lastige kinderen die hij wel wat kan aandoen: “Voor de klas draag ik een witte blouse met zwarte strepen, ze lopen toch over me heen”. Volgens de Skoolmister snappen de kinderen er helemaal niks van want ze vragen werkelijk waar alles aan hem. Op deze vraag hadden de kinderen ook geen antwoord: “Welk lichaamsdeel wordt vier keer zo groot bij opwinding? Je iris natuurlijk!”. Één ding is zeker, de Skoolmister gaat eerder met pensioen want de vut is er uit.

 

De kersverse Brabantskampioen tonpraten Hans Keeris betrad als derde kletser van de avond de ton als Gerrit Zalm. Gerrit nam het publiek mee in zijn loopbaan waar hij uiteindelijk eindigde als visboer. In de politiek was hij onder meer actief voor de Partij voor de Dieren. Echter werd hij als lid al snel geroyeerd door dieronvriendelijke gedichten in de Fabeltjeskrant. Zijn dienstverband bij de ABN Amro hield ook niet land stand. Hij had een kortstondige relatie met de vrouw van de baas, Leentje. Ook beter bekend als Leen van de bank. Zodoende besloot hij een kraam te openen als visboer die al snel was weggewaaid. Gerrit had deze met de verkeerde haringen had vastgezet. Om de ABN Amro te pesten ging met de ING in zee, hij verkocht alleen maar via dat eindigt op ING; paling, kibbeling en een inktvisring.

 

Debutant en wildcardwinnaar Marco Verschuuren sloot de avond af als Nico de Nifter. Nico heeft helaas zijn vrouw Fregida verloren. Fregida werkte als kraamhulp, op de markt welteverstaan. Fregida was niet moeders mooiste, verre van dat zelfs, ze werd laatste bij schoonheidswedstrijden bij zowel vrouwen als mannen! Daarnaast groeide Nico op in een gezin waar hij enig kind is alleen daar was zijn broer niet zo blij mee. De hond werd vernoemd naar Donald Trump, want dan was het niet zo erg als hij werd kapotgereden. Als hij straf kreeg kon hij terug in de hoek, het was namelijk een boxer!