Op zaterdag 2 februari stapten vier kletsers in de ton met ieder als doel een plaats te veroveren in de Grande Finale du KeieKlets op 16 februari in De Traverse.

 

De amusementsgroep Hu-Hum trapte af met een prachtig optreden. Voor één van de tenoren was het lastig om de microfoon in bedwang te houden en dat zorgde voor flinke lachsalvo’s. Gelukkig wist de eerste kletser wel raad met de microfoon. Helga Cornelissen uit Oostrum stapte als vrachtwagenchauffeuse Tanja Trucky in de ton. En zoals ze zeggen ‘Een vrouw achter het stuur, gat in de muur’. Dat had ze beter kunnen doen, want dan had ze de zaal in ieder geval plat gekregen.

 

Rob Bouwman uit Helmond kwam zijn titel van Opperkletsmajoor verdedigen en met zijn klets als ‘Krimineel Ken de Bukkezette hij een stap richting de finale. Samen met zijn buurman Kuub kregen ze 11 jaar voor het telen van broccoliplantjes. Werkstraf sloeg hij af, want van werken houden Helmonders niet. Dus werd het zitten en dat beviel hem beter. Een echte crimineel jat alles, dus bekende hij aan de jury dat het niet zo gek was dat hij dat ook met moppen deed.

 

De stemming zat er goed in en het Binsbergen Trio versterkte dat nog eens. Het was inhaken en meezingen. Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer zette een ijzersterke klets neer metuitvaartonderneming ‘Zand erover’ of ‘Fik erin’. De uitvaart van Wil Krikke stond centraal, een man die veel vrouwen en nog veel meer kinderen achterliet. Hij had een vernuftige tactiek om vrouwen te versieren; ‘Ik ben zo slecht in bed, dat moet je eigenlijk meemaken’. Met de ene grap na de andere en een perfecte timing, kan het niet anders dan dat hij zich een plek in de finale heeft weten te kletsen.

 

Was niet makkelijk voor Jorlan Manders uit De Mortel om daar nog eens overheen te gaan. Als ‘D’n neije Hellemonder vertelde hij volop over zijn verhuizing naar Helmond waar hij als welkomstpakket een trainingspak, een messenset en een kogelvrij vest kreeg. Na twee sterke kletsers kwam hij net tekort, al kreeg hij het publiek wel aan het lachen.

 

Kijk voor de foto’s op www.keiebijters.nl.