Al direct aan het begin van de avond zat de stemming er al goed in en dit werd versterkt door het optreden van de eerste kletser Jordan Manders als de Klusjesman. Hij kwam zelfs tweemaal op waarbij tijdens de tweede opkomst luidkeels het Wilhelmus werd gezongen door het publiek. Hij werkte voor diverse opdrachtgevers zowel in het binnen- als buitenland waarbij het inschakelen van een arbeidsbureau noodzakelijk was voor het vinden van personeel. Het arbeidsbureau is een Helmondse uitvinding namelijk werk zoeken voor anderen.

Als tweede kletser betrad Rob van Elst als Dik Tari de dierenarts het podium. Zijn liefde voor dieren heeft hij al vanaf zijn geboorte meegekregen, zelfs zijn vrouw heet Beertje Vos. In de wachtkamer van zijn praktijk ontvangt hij diverse patiënten zoals John de Wolf, Linda de Mol en Margreet de Leeuw.

De mara-tonprater Wichard de Benis nam een spurt om in de ton te komen. Hij beschreef zijn voorbereidingen voor de Marathon van Helmond waarbij de keuze voor het juiste trainingspak al moeilijk genoeg was. Voor het inschrijfgeld stapte hij naar de Rabo voor een starterslening wat werd gestort op zijn lopende rekening met ren-te.

Met Erik Mulder brachten we een bezoek aan Huize Avondrood. Met zijn maten Hugo de Hijger en Juul de la Touret hadden zij de handen vol aan de vrouwelijke bewoners. Ze lopen 1 op 22 met 4 mannen op 88 dames. Naast de koffie en cake in het incontinentie zaaltje en de activiteitenmiddag hadden zij ook serieuze bijeenkomsten. Je moet toch wat als het biljartclubje “Het laatste stootje” opgeheven is.

Het amusement nam een voorschot op Heel Helmond zingt. Het Binsbergen trio is van een dispuut uit Groningen en heeft het doel om van Helmond een flitsende studentenstad te maken. Simpel en direct werd eruit volle borst meegezongen.

Voor Striepke Veur is het Keiebijters podium bekend terrein. Zij openden met een felicitatielied voor de jubilerende Keiebijters. De afsluiting was een heuse ode aan de trompettist van de kapel en werd natuurlijk live ondersteund door de trompettist en zijn Klinkers. Wederom een echte meezinger.

Compleet in een Tiroler outfit en lederhosen hadden Ons Jonges genoeg van het kamperen. Na 28 jaar op hetzelfde plekje moesten zij weg en op zoek naar een nieuw vakantieadres. Oostenrijk leek hun droomreis te worden met de mooie bergen en het lekkere bier… maar het is zo moeilijk skieën in augustus.

Tijdens het beraad van de jury werd het publiek geamuseerd met een optreden van de winnaars van de Carnavalsschlager 2017 de Knallers met Wie geeft er een rondje? Met de Hofkapel De Klinkers werd het een echt feest op het podium.

Er kwam witte rook en de jury maakte de finalisten bekend: Dirk Couwenberg als De astronaut, Andy Marcelissen als De nieuwslezer, Wichard de Benis als mara-ton-prater Krank Jorum en Erik Mulder als Opa van Epscheuten. Met als amusement Van Binsbergen Trio, Applaus, KUUB en Timper.

Het belooft een spannende finale te worden op zaterdag 11 februari a.s.