Op zaterdag 23 november won ‘Wai’ de Helmondse Carnavalskraker met hun nummer ‘Ik ben d’n tel al jaren kwijt’. Na 16 jaar deelname bemachtigden Ben Goede, Mart van Bremen en Jan Looymans de wisseltrofee.

Het restaurant van De Traverse stond aan het begin van de middag al snel vol met diverse carnavalsverenigingen, fans van de deelnemers en andere feestvierders. De sfeer zat er dan ook meteen in bij het openingsoptreden van Hofkapel De Klinkers. Vervolgens gaven Dolle Boel, Dè kenne wai ôk, De Knallers, Zanger zonder naam, Wiesdehnaw en Wai acte de présence. Om de feestvreugde nog verder te verhogen, werd het aanwezige publiek getrakteerd op optredens van Dubbel Trubbel en Feest Duo Tjonge Jonge.

Het feest van carnaval werd in allerlei variaties bezongen: van een biertje te veel tot de polonaise en van liefdesperikelen tot het carnavalsvirus waarmee je geboren wordt. De vakjury, bestaande uit William Verkoelen, Rob Luyben en Ger Koppenens, roemde het enthousiasme van alle deelnemers dat zichtbaar aanwezig was. Rond de klok van 16.11 uur konden de heren zich gaan beraden terwijl de naam van Briek XLVII onder het toeziend oog van notaris Steffie van de Ven-Sleegers in de koker werd gestoken. Daarna gaf voorzitter Peter Adriaans het startsein voor het Hints- en Prinseroaje. Kijk wekelijks op www.keiebijters.nl voor de nieuwe hints over wie de nieuwe prins is en maak kans op mooie prijzen!

Ook dit jaar werd de vakjury geflankeerd door een kinderjury en prinsenjury. Deze jury’s benoemden De Knallers als publiekswinnaar met hun kraker ‘Eentje teveel’. De vakjury verkoos uiteindelijk echter de inhoud van ‘Ik ben d’n tel al jaren kwijt’ ingezonden door ‘Wai’. De blijdschap bij de heren was groot: “Al 16 jaar staan we hier op het podium met veel plezier en nu winnen we eindelijk. Wat zijn wij blij!”