Op zaterdag 17 november won Wiesdehnaw de Helmondse Carnavalskraker met zijn nummer ‘Ikokvanjawja’. Na jarenlange deelname kon Henny van Deursen de trofee mee naar huis nemen.

In De Traverse barstte het feest al vroeg los toen ‘De Durbloazers’ de middag muzikaal openden. Achtereenvolgens traden Dé kenne wai ok, Zanger zonder naam, Dolle Boel, Waaj-Faaj, Wai, Tsjonge-jonge en Wiesdehnaw op. Afsluiters van de kraker-wedstrijd waren ‘De Durbloazers’ in samenwerking met Willy en René van de Kerkhof. Titelverdedigers ‘De Knallers’ namen dit jaar niet deel aan de verkiezing, maar gaven wel een verrassingsoptreden.

De variatie in krakers was divers: Waar de één de toekomstige Briek bezong, maakte de ander zich geen zorgen en ook een Keiebijterspolka kwam voorbij. Rond de klok van half vier kon de jury zich gaan beraden terwijl de naam van Briek XLVI onder het toeziend oog van notaris in de koker werd gestoken. Daarna gaf voorzitter Peter Adriaans het startsein voor het Hints- en Prinseroaje. Houd deze website in de gaten voor de nieuwe hints over wie de nieuwe prins is en maak kans op mooie prijzen.

De vakjury bestaande uit Lia Stoop, Mario Cortenbach en Maarten van de Weijer had het ook dit jaar moeilijk, waardoor het toegestroomde publiek extra lang kon genieten van Hofkapel De Klinkers. Dit jaar was er ook een heuse kinderjury: gezeten op de eerste rang werd ieder optreden gejureerd aan de hand van emoticons. De kinderjury had al eerder een oordeel geveld en verkoos de kraker van de voetballende tweeling unaniem tot winnaar. De publieks-/prinsenjury verkoos het zorgeloze Wai. Door één punt verschil ging Henny van Deursen er echter met de vakjurytrofee vandoor.

Uitslag:
1. Wiesdehnaw
2. Wai
3. Zanger zonder naam
4. Tjonge Jonge
5. Dolle boel