Skip to content
Laden Evenementen

Gezelligste Optocht van het Zuiden

19 februari 2023 om 13:30 uur
@Diverse
  • Dit evenement is voorbij.

Op carnavalszondag trekt de Gezelligste Optocht van het Zuiden door Helmond. Deze optocht staat bekend om zijn fleurige, kleurige en grappige creaties en om de meest mooie carnavalswagens uit de regio waar veel zorg en aandacht aan is besteed. De vele deelnemers aan deze prachtige optocht door de binnenstad van Helmond komen ieder jaar van heinde en ver om hun carnavalswagen te laten zien!

Dit jaar kunnen we eindelijk de nieuwe prinsenwagen aan jullie laten zien. In verband met de storm van 2020 en Corona in 2021 en 2022 heeft hij 3 jaar in de schuur moeten staan, maar dit jaar gaat het toch echt gebeuren!

De volgende route wordt afgelegd: Kruispunt President Rooseveltlaan/Wesselmanlaan – Steenweg – Kanaaldijk N.W. – Havenbrug – Havenweg – Watermolenwal – Ameidewal – Noord Koninginnewal

Klik 

om de indeling van de optocht te bekijken!

Na een kleurrijke optocht komen alle deelnemers en toeschouwers bijeen op het Mizunallen-plein voor Hoftempel West-Ende. Vol spanning wacht iedereen op de het hoge woord van de jury. Wie vallen er in de prijzen? Het is ieder jaar weer spannend en het zorgt voor een gezellig sfeer op het Mizunallen-plein voor Hoftempel West-Ende. De prijsuitreiking is om 18:00 uur.

Optocht op tv door Dit is Helmond

Kun je niet komen kijken in de binnenstad, kijk dan de optocht live vanuit je luie stoel. Dit is Helmond maakt in samenwerking met Asten Media exclusief verslag van de Helmondse Optocht. 

Gegevens

Datum:
19 februari 2023
Tijd:
13:30
Evenement Categorie:

Locatie

Diverse