Skip to content

Geüniformeerden

Geüniformeerden begeleiden Prins Briek tijdens carnaval. Begin december worden zij tijdens de installatieavond officieel beëdigd.

Grootvorst

Grootvorst treedt tijdens alle carnavalsbijeenkomsten en -festiviteiten regelend en adviserend op en is woordvoerder voor de Hoogheid. Grootvorst draagt een groene cape en heeft een steek met veren. Ook heeft hij een scepter bij zich.

Opperceremoniemeester

Opperceremoniemeester geeft leiding aan de Geüniformeerden en is tevens tijdbewaker. D’n Opper is te herkennen aan een zwarte cape en een steek met veren. Hij draagt een scepter en gebruikt regelmatig een fluit om iedereen in het gelid te krijgen.

Jan den Bok

Jan den Bok assisteert de Opperceremoniemeester en zorgt voor de handhaving van de openbare orde. Hij draagt een oud politiekostuum, baard en sabel. Tijdens de optocht op zondag gaat hij de stoet voor.

Raad van Elf

De Raad van Elf staat de Hoogheid bij met raad en daad. De leden van de Raad van Elf dragen een rode cape en een steek.

Dansmariekes

De zes Dansmariekes geven kleur, charme en sfeer aan het gevolg van Prins Briek.

Prinsegarde

De Prinsegarde waakt over het welzijn van de Prins. Zij verrichten hand- en spandiensten voor de Raad van Elf en zorgen ervoor dat de Dansmariekes veilig thuiskomen.

Hofkapel de Klinkers

Hofkapel de klinkers is de ‘huisband’ van de Keiebijters. Bij diverse evenementen zorgen zij onder leiding van dirigent Angelo Mariman voor de muzikale omlijsting.