Skip to content

Over de Keiebijters

In 1962 ontstond in twee Helmondse kegelclubs het plan om een vereniging op te richten die voor de stad een stadscarnaval zou organiseren. De Keiebijters werden geboren in de zaal van de kegelbaan van Hotel Restaurant St. Lambert, maar groeiden uit tot de motor van het Helmondse carnaval. Medewerkers van de Keiebijters zijn het hele jaar door, op vrijwillige basis, achter de schermen aan het werk om een vlekkeloos carnavalsseizoen te organiseren.

preview (12)

Op zaterdag 6 januari is Jurgen Streppel geïnstalleerd als Prins Briek LI. Deze kersverse Hoogheid heeft een groot hart voor Helmond en is een echt Helmond Sport icoon!

Omdat Prins Briek L al bekend is, vervalt ook het welbekende Hints- & Prinseroaje. Omdat we toch ook van de voorpret willen genieten, gaan we dit jaar op zoek naar De Slimste CarnavalsMens!

De geüniformeerden begeleiden Prins Briek tijdens carnaval. Begin december worden zij tijdens de installatieavond officieel beëdigd.

De Kei is het symbool van het Helmondse carnaval. Op het terrein voor Hoftempel West-Ende ligt de Kei begraven. Op carnavalszaterdag wordt hij omhoog…