Skip to content

Helmondse optocht gaat niet door

Leestijd < 1 minuut

Niet geheel een verrassing, maar het bestuur van de Keiebijters zet een streep door de Helmondse Optocht die oorspronkelijk op zondag 27 februari stond gepland. Dit soort evenementen zijn lastig te reguleren in de zin van de samenkomst van grote groepen mensen. Daarnaast hebben de optochtdeelnemers te weinig tijd om zich voor te bereiden.

Peter Adriaans: “Het idee om toch vier dagen carnaval te vieren, staat nog steeds op een ruime kier. De eerste versoepelingen maken dit juist meer mogelijk dan onmogelijk, dus we zetten hier nog steeds op in. De plannen zijn om het overdag buiten te vieren met een aangepast programma. Uiteraard is het belangrijk dat bij de volgende versoepelingen de horeca open mag en evenementen georganiseerd mogen worden. Als dit het geval is, dan zou die deur zomaar helemaal open komen te staan. Hoe mooi zou dat zijn!”

De Keiebijters hebben intensief contact met de gemeente en kort na de volgende persconferentie op 25 januari neemt het bestuur een definitieve beslissing over carnaval.

Delen

Tickets

Wat leuk dat je er bent!

De kaartverkoop voor leden start op 13 nov om 11.11 uur

Actueel nieuws

preview (5)