KeieKletstoernooi

Het KeieKletstoernooi is een gerenommeerd toernooi en dat is niet voor niets zo. Als sinds 1964 wordt het toernooi georganiseerd door de Keiebijters. Verdeeld over drie avonden én een spetterende finale strijdt een dozijn tonproaters, ook wel kletsers genoemd, om de felbegeerde titel van Opperkletsmajoor. Een jury beslist welke vier kletsers doorgaan naar de finale. De winnende kletser van de finale gaat huiswaarts met de Zilveren Narrenkap én de enorme eer om Brabants kletser van niveau te zijn.

Tijdens de drie kletsavonden waarbij het publiek menigmaal op de stoelen staat, treden er ook allerhande amusementsgroepen van uitmuntend niveau op. De avond wordt altijd afgesloten met een gezellig bal waar een swingende band zorgt voor de juiste sfeer. Omroep Brabant doet al jaren op prachtige wijze verslag van het KeieKletstoernooi. Deze uitzendingen worden veelvuldig bekeken door heel Brabant.

De KeieKletsavonden vinden plaats in zaal De Traverse aan de Kromme Steenweg in Helmond. In 2020 zijn de avonden gepland op 18 januari, 25, 1 februari, de Grande finale is dit jaar op 8 februari.

Programma eerste KeieKletsavond
– Wai – Ik ben d’n tel al jaren kwijt
– De Skoepies
– Iveke van Gerven
– John van Bree
– Applaus
– Arian Compen
– Theo Nellen
– Hofkapel de Klinkers

Programma tweede KeieKletsavond
– Wai – Ik ben d’n tel al jaren kwijt
– Wissiknie
– Freddy van den Elzen
– Rien van Genugten
– TADAA!
– Tom van Osch
– Peter van der Maas
– Hofkapel de Klinkers

Programma derde KeieKletsavond
– Wai – Ik ben d’n tel al jaren kwijt
– Het Comité Orkest
– Jasper van Gerwen
– Rob Scheepers (Helmond)
– KEPS
– Rob Bouwman
– Joep de Wildt
– Hofkapel de Klinkers

Kaarten voor de diverse evenementen zijn vanaf eind november verkrijgbaar in de vrije verkoop in onze webshop.