Skip to content

KeieKletstoernooi

Het KeieKletstoernooi is een gerenommeerd toernooi en dat is niet voor niets zo. Als sinds 1964 wordt het toernooi georganiseerd door de Keiebijters. Verdeeld over drie avonden én een spetterende finale strijdt een dozijn tonproaters, ook wel kletsers genoemd, om de felbegeerde titel van Opperkletsmajoor. Een jury beslist welke vier kletsers doorgaan naar de finale. De winnende kletser van de finale gaat huiswaarts met de Zilveren Narrenkap én de enorme eer om Brabants kletser van niveau te zijn.

Tijdens de drie kletsavonden waarbij het publiek menigmaal op de stoelen staat, treden er ook allerhande amusementsgroepen van uitmuntend niveau op. De avond wordt altijd afgesloten met een gezellig bal waar een swingende band zorgt voor de juiste sfeer. Omroep Brabant doet al jaren op prachtige wijze verslag van het KeieKletstoernooi. Deze uitzendingen worden veelvuldig bekeken door heel Brabant.

De KeieKletsavonden vinden plaats in De Traverse aan de Kromme Steenweg in Helmond. In 2024 zijn de avonden gepland op 6, 13 en 20 januari, de Grande finale is op 27 januari.

Programma eerste KeieKletsavond

Programma tweede KeieKletsavond

Programma derde KeieKletsavond

Kaarten voor de diverse evenementen zijn medio december verkrijgbaar in de vrije verkoop in onze webshop.