Skip to content

11 jaar Keijologische Hogeskool vanuit je luie stoel

Leestijd < 1 minuut

Op vrijdag 12 februari om 20.30 uur streamen wij via ons eigen YouTube-kanaal een compilatie van 11 jaar Keijologische Hogeskool. Dit alles onder de bezielende leiding van d’n uupper Udo Holtappels. Een prachtige kans om kennis te maken met een uniek carnavalesk wetenschappelijk instituut, één van de drie ‘narrenuniversiteiten’ die Europa rijk, of om weer lekker na te genieten. Ook kan je genieten van een heerlijke en traditionele Keijologische Skôttel!

Wat is er te zien?

In deze compilatie wordt de opbouw van de Keijologische Zitting gevolgd. Er is een jaarrede van d’n uupper waarin hij keijologisch en wetenschappelijk verantwoord terugblikt op ieder jaar. Het gaat dan om een perbeerder die zijn ‘bewijze van erremoei’ aflegt en een promoventje of promomaidje die zijn of haar pruufskrift moet verdedigen voor het College van Keigoei, een selectie van perfessers. Deze perfessers promoveerden ergens na 1973, het jaar dat de Keijologie werd opgericht.

Van elke perfesser die onder deze Uupper promoveerde, is een fragment te zien. Soms is dat een stuk uit het ‘perberen’, soms uit het promoveren. Een tipje van de sluier; er zijn fragmenten van onder andere John van der Sanden, Els Willems, Tjeerd van de Kimmenade en Maarten van de Weijer. Daarnaast zijn er fragmenten van jaarredes van d’n uupper en de uitreiking van een tweetal Nobelsprijzen. De video is samengesteld en geproduceerd door perfessers Jos Couwenberg, Bram Bosmans en Udo Holtappels.

Vanuit je luie stoel

Ga er op vrijdag 12 februari om 20.30 uur maar eens goed voor zitten in een gemakkelijke stoel met een heerlijk glas bier. Bekijk hier de uitzending van 11 jaar Keijologische Hogeskool!

Keijologische Skôttel vur thois!

Traditiegetrouw hoort bij de Keijologie natuurlijk de Keijologische Skôttel! Speciaal voor deze gelegenheid verkrijgbaar bij Keurslager Goossens op de Steenweg. Bestel de skôttel snel voor het te laat is!

Delen

Tickets

Wat leuk dat je er bent!

De kaartverkoop voor leden start op 13 nov om 11.11 uur

Actueel nieuws

preview (5)