Skip to content

Wethouder Arno Bonte onthult plaquette in Keiebijtersbos

Leestijd < 1 minuut

Op woensdag 8 februari heeft wethouder Arno Bonte in het Keiebijtersbos de plaquette onthuld met daarop de namen van alle aanwezige eikenbomen. Hij werd daarbij vergezeld door voorzitter Peter Adriaans, boswachter Ingrid Coppelmans en assistent boswachter Jorgen Bijsterveld van de Keiebijters. Dit stukje bos in de Warande hebben de Keiebijters tijdens hun 33-jarig jubileum in 1995 aangeplant als cadeau voor de stad. 

Onder het mom van ‘Zo laang er eikels valle, Blie Helmond carnavalle’ werd er in 1995 ter ere van iedere Prins een eik geplant. Op een koperen bordje stond de naam van de eik en de betreffende Prins. Helaas waren deze bordjes zeer gewild onder voorbijgangers. Om wel duidelijk te maken welke eikenbomen er staan, zijn alle Latijnse en Nederlandse namen van de eikenbomen verzameld op één overzichtsbord. Deze plaquette is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Helmond. 

Bomencatalogus
De gemeente heeft de eikenbomen ook opgenomen in de Helmondse bomencatalogus. Dat betekent dat de eiken niet zonder vergunning mogen worden gekapt. De SP heeft om deze bescherming gevraagd vanwege de unieke historische betekenis voor de stad. 

Delen

Tickets

Wat leuk dat je er bent!

De kaartverkoop voor leden start op 13 nov om 11.11 uur

Actueel nieuws

preview (5)