Skip to content

Andy Marcelissen wint de Zilveren Narrenkap 2024

Leestijd < 1 minuut

Op zaterdag 27 januari is tijdens 59e Grand Finale du KeieKlets Andy Marcelissen uitgeroepen tot Opperkletsmajoor 2024!

De spannende strijd om de Zilveren Narrenkap 2024 werd gestreden tussen Hans Keeris als ‘De Geheelonthouder’, Twan van Oers als ‘Tijn de Ruiter’, Andy Marcelissen als ‘De Wielrenner’ en Dirk Kouwenberg als ‘Geheim Agent’.

De sfeer in De Traverse was fantastisch en de kletsers lieten zien waarom ze een plek verdienden in deze Grand Finale. Na rijp beraad van de jury was het moment van bekendmaking eindelijk daar, de spanning in de zaal en bij de finalisten steeg tot een hoogtepunt. Andy Marcelissen als Bram Fetamine werd uitgeroepen tot Opperkletsmajoor 2024.

De kletser kreeg een ovationeel applaus uit de zaal en ging vol vreugde en dankbaarheid op z’n knieën met z’n vuisten in de lucht. De vijfvoudig Opperkletsmajoor ontving felicitaties van zijn medefinalisten. Terwijl hij de trofee in ontvangst nam zong de zaal uit volle borst voor hem: ‘Andy heeft de Narrenkap, Andy heeft de Narrenkap.’

Met deze vijfde winst evenaart hij het historische record van Eddy Buys uit 1976 en gaat de geschiedenisboeken van het Keiebijters Kletstoernooi in.

Waar normaal gesproken de Zilveren Narrenkap een wisseltrofee is, mag deze na het behalen van deze historische overwinning bij Andy Marcelissen op de schouw blijven staan. Of ergens anders, want Marcelissen grijnst meteen ‘Normaal zet je hem op de schouw, maar die heb ik geen.’

Namens alle Keiebijters en Keiebijterinnekes feliciteren wij Andy Marcelissen met deze unieke prestatie!

Delen

Tickets

Wat leuk dat je er bent!

De kaartverkoop voor leden start op 13 nov om 11.11 uur

Actueel nieuws

preview (5)